Kemo 1

TIRSDAG DEN 19.11.13

Igår blev første kemoterapi indtaget og hold da lige op hvor man lige lærer sine yderpunkter at kende. Kan ikke anbefales. Men jeg er ved ok mod, idag er det lykkedes at indtage en lille bitte petit Danone, det er de små glæder der tæller. Min medicin fobi er presset helt op i et hjørne, man modtager alt med glæde.

Kæresten sad trofast på en hård spisebordstol ved siden af min seng hele dagen og aftenen med og bare var der  ♥ En lille bøn til dem der kan, send en sms til kæresten en gang imellem, han siger ikke så meget, men han er også rigtig bange.

Næste gang kemoterapi er fredag den 13.december….sikke en dato, men der er heldigvis lidt tid til endnu. Nyd livet kære venner og familie  ♥

Troede ikke det var muligt at blive så dårlig. 

Indtaget af kemoen gik OK, kemoen består af 2 slags – en fæl rød en, der bare skal hurtigst muligt ind i systemet, da den er så skidt for ens årer, at den får fuld skrue. Og en væskeklar satan, der helst skal løbe stille og roligt ind i ens årer, går det for hurtigt får man akut hovedpine og det svier i næse, øjne og hjerne, som havde man taget den største spiseskefuld af den stærkeste sennep, i en bid.

Inden behandlingen får man flere forskellige former for bivirkningsmedicin, alle så ens system kan klare den voldsomme behandling. Kvalmestillende og Prednisolon (binyrebarkhormon) er ens bedste venner. Ca. 5 timer efter indtag begyndte mine første reaktioner at vise sig. Uro i kroppen, svimmelhed og begyndende kvalme, jeg skal skærme jer for resten. Det toppede omkring midnat, der lå jeg og kiggede op i loftet, stærkt hallucinerende (troede der var ild i loftpladerne og uhyggelige skygger i vinduet) kvalmen var enorm og jeg kunne intet, ikke engang tale – var så dårlig at jeg ikke engang havde energien til at blive bange. Kæresten var sendt på apoteket efter ekstra kvalmestillende og det hjalp. Faldt endelig i søvn ved 2 tiden om natten.

Det skulle senere vise sig at min dosis var for høj, og jeg fik den skåret med 25% til næste kemo – det hjalp. Og jeg havde lært en meget vigtig lektie – man skal ikke se tiden an når det gælder kemobivirkninger, ved allerførste tegn skal der bare medicineres godt og grundigt. Det hjælper ikke at spille helt.

ONSDAG DEN 20.11.13

Puha så begynder kroppen at sige fra, men der blev svaret tilbage med den første gåtur blokken rundt og en halv times meditation. Havde taget en af mine fremtidige hovedbeklædninger på, orkede ikke lige bad, mødte viceværten. Hans blik da han så mig, fik mig til at tude halvdelen af turen rundt. Ja der er mange grænser, der skal overskrides. Tak for al jeres opbakning, det gør en stor forskel ♥ Skriv endelig noget sjovt og godt fra jeres hverdag, det kan altid flytte mit fokus. Ha en fortsat god dag.

FREDAG DEN 22.11.13

1456645_674982122546961_1816478054_n

Kemodyr !

LØRDAG DEN 23.11.13

Livet består heldigvis af andet end kemokvalme og cancer !

Elsker Anne-Marie Helger og Peter Larsen, se her – Halløj på falderebet –

MANDAG DEN 25.11.13

IMG_0013Første dag tilbage på arbejde, lidt af en udfordring da det meste af håret er røget, men det gik nu fint. Jeg ramte muren efter 3 timer, men synes det var fantastisk at være tilbage. 

Ja smukt er det jo ikke, men skønt når ens kæreste ikke kan holde fingrene fra ens hår.

Jeg valgte fra starten at være åben omkring min situation og mine kollegaer kunne stille alle de spørgsmål, de måtte have brug for. Det skal også siges, jeg var desværre ikke den første med brystkræft, så det var ikke så farligt, alle vidste hvad det gik ud på. Jeg valgte også at gå uden paryk, kunne ikke holde ud at have den på, alt for varm og kløede. Desuden var min kærestes første udbrud da han så mig med den på – GUD du ligner jo Lisbeth Dahl, så var beslutningen ligesom taget …. Så jeg klarede mig med mine tørklæder, sjove hatte eller som gud har skabt mig.

Statistikken siger, at de fleste taber håret efter 14 dg – 3 uger efter første indgift. For at imødekomme dette, valgte jeg efter knap 14 dg, at blive klippet helt til bunds, for når så håret røg, ville det bare være små hårstrå der dryssede af, fremfor store lokker. 

Min sjove og søde svigerinde tog sig kærligt af mig en søndag eftermiddag. Det var ekstremt grænseoverskridende og der blev tudet lidt. Heldigvis er jeg skabt med et lille hoved så det så ikke så farligt ud som forventet. Da jeg kom ud fra badeværelset stod min kæreste og ventede på mig – hans blik var guld værd – det var fyldt med respekt, lettelse og kærlighed ♥ TAK for det min ven ♥

TORSDAG DEN 28.11.13

Ja så ligger man her og venter. Kom akut ind på Herlev kl 01.30 i nat pga af høj feber og kvalme.

Har fået taget et utal af blodprøver og klokken er nu 03 og jeg har sendt min søde kæreste hjem. Man skal godt nok lige vænne sig til alt det underlige, der sker med ens krop. Fortsættelse følger…..

TORSDAG DEN 28.11.13 – SENERE

Så er jeg desværre indlagt på Herlev. Skal have intravenøs penicillinbehandling og i isolation. Mine blod tal er helt i bund. Har nærmest ingen leukocytter og få blodplader. Ved endnu ikke om jeg må få besøg. Så fortsættelse følger…..

TORSDAG DEN 28.11.13 – ENDNU SENERE

Er heldigvis kommet ud af isolation. Skal stadigvæk være indlagt og have drop så længe mine tal er så dårlige. Må sige at for første gang under dette første forsøg med kemo, er jeg kørt træt i det hele. Jeg kan åbenbart ikke tåle kemoen så godt og hvad gør man så? Nå, men jeg føler jeg er i gode hænder, det er jo altid en start. Ha en fortsat god dag derude i det fantastiske vejr.

LØRDAG DEN 30.11.13

Godmorgen til jer alle. Ja her starter vi hver dag kl 06 med diverse prøver. Idag som en lille ekstra morgengave blev der lagt nyt drop, da det gamle ikke ville længere. Ku´de finde en åre, der ville dú, næh – der skulle flere forsøg til, ligner snart en omvandrende nålepude. Hellere ikke skide smart, når en blodplader efterhånden er så lave, at det er svært at stoppe blødninger. Mine tal falder stadigvæk, så jeg skal snart bare trykke lidt hårdt på min hud og der kommer blå mærker. 
Savner vildt at have fysisk kontakt med andre mennesker. Ingen kram eller holden i hånd pga. af smittefare.
 Se det var min morgen, hvordan var jeres? Fortæl, fortæl – så jeg kan slippe dette ynk.

Når alt det så er sagt (sku lige af med lidt selvynk) så er jeg ok, bliver behandlet super fint og maden er skøn. En af fordelene ved at være kræft patient er, at de nøder en mange gange om dagen med alverdens lækre mellemmåltider – til gengæld ikke så godt for vægten. Humøret er blevet bedre og jeg føler jeg er i trygge hænder. 
Ha en super weekend alle sammen og tak for jeg lige måtte lette mit hjerte.

Opmuntring fra Line Diemer Lyng,  The power of vulnerability 

søndag DEN 01.12.13

Pakkekalender fra Lise

Pakkekalender fra Lise

Glædelig første advent til jer alle. Så var der endelig stuegang med et fantastisk resultat, tallene stiger, kan slet ikke få armene ned. Der er et stykke endnu, bliver ikke udskrevet MEN jubii jubii jubii. Hvis mine tal fortsætter med at stige er der håb for at mit drop snart kan fjernes.

Jeg må lige dele min pakkekalender med jer. Den har min MEGET MEGET søde BONUSdatter Lise lavet til mig. Måtte lige tude lidt. Hver pakke har et lille håndskrevet hint uden på. Så kan man da kun føle sig rig og elsket.

Gave fra Lotte

Gave fra Lotte

Forkælelsen vil  ingen ende tage, fantastisk adventspakkekalender fra den sødeste veninde.

mandag DEN 02.12.13

Kære alle, så er jeg endelig hjemme igen. Mærkelig fornemmelse, mens man er indlagt ønsker man for alt i verdenen at komme hjem, men når det så sker så er det også skræmmende. Hele det sikkerhedsnet, der har båret mig de sidste 5 dage er væk og det er skræmmende. Mine tal er stigende omend meget langsomt og det betyder at jeg skal passe meget på med smitte. Denne erfaring gør at de har besluttet sig for at formindske næste kemodosis, da nogle af de tal der var meget lave ikke må blive så lave. Det positive er at denne kemo omgang VIRKELIG har sparket røv til eventuelle vildfaren cancerceller ♥ Tak for alle jeres hilsner, de betyder så meget for mig ♥

torsdag DEN 05.12.13

Smaske, knase, slubre….min smukke kusine var på besøg dagen, hvor jeg blev indlagt og hun havde den skønneste kurv med alverdens hjemmelavede godter. Har kun kunnet spise sært, blødt og sødt pga. svamp og sår i munden MEN idag er det endelig muligt at tage hul på lækkerierne – MUMS

SØNDAG DEN 07.12.13

IMG_0069

Et stk. skaldepande :-)

Har tænkt de sidste par dage at jeg nok var et særtilfælde, der ikke tabte mig hår siden det sad så godt fast endnu (ren ønsketænkning). Idag blev jeg så klogere, men på en eller anden måde er det sku så ligegyldigt. Skal ellers lige love for at man fryser uden hår. Må sove med natlue. Jeg har det bedre, idag har jeg været ude at gå en tur med kæresten, det var så dejligt at komme ud i den friske luft. Om mindre end en uge skal jeg så have kemo 2, så er jeg en 1/3 del igennem. Har lovet mig selv en designertaske når jeg er halvvejs, den mener jeg at have samlet point til til den tid. En super weekend til jer alle derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *